Team

Wat onderscheidt ons?

Kleinschaligheid

Het échte kleinschalige is wat ons onderscheidt! 1 groep met maar 5 pedagogisch medewerksters. Hierdoor is er veel persoonlijke betrokkenheid en zijn de lijntjes kort. Alle pedagogisch medewerksters kennen de kinderen, doordat we vakanties en vrije dagen onderling opvangen. Hierdoor hoeven we geen invalkrachten in te zetten.

Erop uit gaan!

Wij gaan graag met de kinderen wandelen en fietsen. Samen een rondje fietsen langs wat dieren of het kabouterbos. Een bezoekje brengen aan pasgeboren schapen, de bibliotheek of de groenteboer. Onderweg komen we vanalles tegen wat leuk en leerzaam is. Voor de kleintjes is wandelen heerlijk, zeker als ze zelf nog niet buiten kunnen spelen, zoals de grotere kinderen. Door te gaan wandelen komen ze toch lekker in de buitenlucht.

Privé tuin

Onze tuin is afgezet met een schutting waardoor niet iedereen de kinderen kan zien. Dit geeft de mogelijkheid om tijdens de warme zomerdagen lekker in een zwemluier te spelen met water.

Thema’s

Wij werken met thema’s op de groep. Een aantal vaste vanuit het seizoen van het jaar, maar ook andere thema’s die leven bij de kinderen. Zo hebben we bijvoorbeeld thema’s als verkeer, eten en drinken, lichaam, dieren en huis. Een thema duurt ongeveer 3 weken en daar stemmen we onze activiteiten op af. Zo maken we soep tijdens eten en drinken en maken we buiten een zebrapad bij het thema verkeer.

Kring

Elke dag doen wij een kringetje met de kinderen. Tijdens de kring worden vaste liedjes gezongen, zoals goede morgen allemaal. We kijken welke kindjes er zijn die dag en wat we gaan doen. Tijdens de kring komen verschillende aspecten naar voren waar kinderen spelenderwijs vanalles leren. Ze leren de aandacht bij een activiteit houden, op de beurt wachten en inhoudelijk wat over het thema.

Eefke

Ik ben Eefke van den Elzen en ben de trotse eigenaresse van ’t Kevertje. Samen met mijn man Ton en 3 dochters, Fleur, Iris en Juul wonen wij aan ’t Kevertje vast. Na mijn opleiding SPH heb ik gewerkt met kinderen met een verstandelijke beperking en kinderen met spraak- en/of taalproblemen. Deze ervaringen en kennis heb ik meegenomen toen ik kinderopvang ’t kevertje startte in 2011 als gastouderopvang. Na 3 jaar heb ik de stap gezet naar kinderdagverblijf en zijn we uitgegroeid naar de huidige groep. Het kleinschalige in de opvang vind ik heel belangrijk, dat ouders weten bij wie ze hun kind achterlaten. Een gezellige dag creëren waarin de behoefte van ieder kind centraal staat, dat maakt mij gelukkig.

Loes

Ik ben Loes Hulsen-Dirix en werk sinds 2019 bij het kevertje. Als ik niet aan het werk ben, breng ik graag tijd door met mijn gezin. Dat gezin bestaat uit mijn man Paul en mijn twee dochters Fleur en Maud. Wij wonen al een aantal jaren in ons fijne huis in Schijndel en hebben het daar goed naar ons zin. Mijn hobby’s zijn; winkelen, creatief bezig zijn en leuke dingen doen met vriendinnen zoals koken of dagjes weg gaan. Al een aantal jaren werk ik in de kinderopvang, vroeger was dit al een grote wens van mij. Al snel wist ik dat ik met kinderen wilde werken en gelukkig is dit gelukt. Elke dag is anders en je kunt zo enorm met ze lachen. Ook kan ik mijn creativiteit kwijt in mijn werk omdat ik graag knutsel met de kinderen. Maar ook de gezellige praatjes en fijne knuffels maken elke dag weer bijzonder.

Gonny

Hallo, ik ben Gonny Broeren (de moeder van Eefke). Ik werk al enkele jaren bij ’t Kevertje. In het begin sprong ik bij als ik kon. Toen had ik hierbij nog een andere baan bij Dichterbij, daar werkte ik met kinderen een beperking. Sinds 3 jaar werk ik alleen nog bij ’t Kevertje. Dit doe ik met heel veel plezier. Ik hoop dat ik dit nog enkele jaren kan blijven doen. Naast mijn werk pas ik op mijn kleinkinderen, ook dit doe ik met veel plezier. Tijd die over is besteed ik aan kleren maken voor de kleinkinderen. Verder wandel en fiets ik graag en onderneem ik leuke dingen met vriendinnen.

Marloes

Hallo, ik ben Marloes Pijnappels. Ik ben getrouwd met Willem en we hebben 2 kinderen, Willem & Daan. We wonen in Sint-Oedenrode.
Mijn hobby’s zijn tennissen en leuke dingen doen met het gezin.
Ik werk sinds maart 2017 bij ’t Kevertje. Daarvoor heb ik al veel ervaring opgedaan bij andere kinderdagverblijven. Nu werk ik op maandag, dinsdag en donderdag met veel plezier bij ’t Kevertje, geen enkele dag is hetzelfde. Ik vind het mooi om de ontwikkeling te volgen en te zien dat geen enkel kind hetzelfde is. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo.

Inge

Mijn naam is Inge van Lieshout. Ik ben getrouwd met Joost van Lieshout en samen hebben we 3 kinderen. Joran, Kyra en Jente. Ik ben woonachtig in Heeswijk-Dinther. Mijn hobby´s zijn: Leuke dingen ondernemen met mijn gezin en muziek maken bij de Koninklijke Fanfare uit Heeswijk. Mijn werkdagen zijn dinsdag en vrijdag, maar tijdens ziekte of vakanties zul je me ook soms op een andere dag bij ´t Kevertje zien. Ik heb de SPW opleiding (Sociaal Pedagogisch Werker) gevolgd en ben in 1998 begonnen met werken in de Kinderopvang. In 2015 ben ik begonnen bij ’t Kevertje waar ik met heel veel liefde en plezier werk. Het werken met kinderen heeft mij altijd al getrokken. De diversiteit in de ontwikkeling van jonge kinderen en de eigenheid van elk kind maakt dat mijn werk elke dag weer vernieuwend en uitdagend is. Daarom hoop ik dat ik nog heel lang met veel liefde en plezier kan werken bij ´t Kevertje!

Stagiaires

Ons team wordt wel eens aangevuld met stagiaires. Wij vinden het belangrijk om te investeren in pedagogisch medewerksters in opleiding. Daarbij geeft een extra persoon op de groep meerwaarde aan de dag invulling en activiteiten die we kunnen ondernemen met de kinderen.