Kinderopvang ’t kevertje ben ik in 2011 begonnen als gastouderopvang. Er kwam steeds meer vraag naar opvang en een eigen kinderdagverblijf was mijn droom! Deze droom heb ik in 2014 uit laten komen. Per 1 september 2014 ben ik als kleinschalig kinderdagverblijf begonnen! Het kinderdagverblijf groeide zo hard dat we in 2017 zijn verhuisd naar een nieuwe locatie. Hier bieden we nu opvang aan voor 11 kinderen per dag.

In het kinderdagverblijf is een gezellige / huiselijke sfeer gecreëerd, waar kinderen zich thuis kunnen voelen. Er is voldoende speelgelegenheid met een aantrekkelijk karakter. Ook de tuin is ingericht voor jonge kinderen met een speelhuisje, zandbak, trampoline en divers ander speelgoed. Ook hebben wij een bakfiets en een wandelwagen voor 4 kinderen. Zo kunnen we er lekker op uit met de kinderen.

’t Kevertje is een opvang waar wij de kinderen veel aandacht en een leuke en gevarieerde daginvulling bieden. Zo werken wij met thema’s en doen we in de ochtend een kringetje. Op dat moment kijken we welke kindjes er zijn en doen we een activiteit aan de hand van het thema, zoals voorlezen, liedjes zingen en de paastak versieren. Deze activiteiten passen we aan op de leeftijd van de kinderen. Wij werken met een redelijk vast dagprogramma, zodat de kinderen weten hoe de dag verloopt. De baby’s gaan hierin mee waar mogelijk, maar er wordt zoveel mogelijk aan hun eigen ritme vast gehouden.

Wij vinden het heel belangrijk om een goede afstemming te hebben met ouders. Zij moeten met een gerust hart kunnen gaan werken, wetende dat hun kind in goede handen is en het goed naar zijn / haar zin heeft.

Alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar zijn bij ons welkom!

Door mijn diploma en ervaring, zo ook van mijn medewerkers, kunnen wij kinderen die wat extra nodig hebben ook een passende opvang bieden. Dat wil niet zeggen dat wij vervangend zijn voor een gespecialiseerde zorginstelling, maar wij kunnen wel aansluiten bij hun werkwijze en samen met hen werken.

Zelf heb ik de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan en vervolgens gewerkt met kinderen met een beperking en kinderen met spraak- en/of taalproblemen. Hier heb ik veel geleerd over de ontwikkeling van jonge kinderen.

Wij nemen onze signalerende taak serieus. Wanneer wij opvallendheden zien bij kinderen zullen wij deze altijd bespreken met ouders.

Vanuit ROC de Leijgraaf komen regelmatig stagiaires bij ons. Het is voor ons een uitdaging om hen te begeleiden in hun ontwikkeling tot professional. De kinderen vinden een extra speelmaatje ook erg gezellig!

Mocht u nog vragen hebben of graag een keertje komen kijken, neem gerust contact met mij op!

Graag tot ziens!
Eefke van den Elzen - Broeren

3 kevertjes